Maitseelamused Türgis
Postitatud: 30.07.2025
Türgi nautimine ei alga ainult silmadest, vaid ka maitsest.
Oleme teile koostanud lühikese, kuid väärtusliku juhendi Türgi maitsete maailma:
Adana kebab – Tavalistest kebabidest vürtsikam, see pärineb Adana piirkonnast. Ideaalne neile, kellele meeldivad julged ja rikkalikud maitsed.

Lahmacun – Sageli nimetatakse seda “Türgi pitsaks” – väga õhuke tainas, mis on täidetud hakkliha, tomatite, küüslaugu ja vürtsidega. Traditsiooniliselt süüakse seda peterselli, sibula ja sidruniga rullituna.

Gözleme – õhuke, pannil praetud tainas erinevate täidistega: juust, spinat, kartul, liha või isegi magusad koostisosad. Sageli leidub seda turgudel ja tänavatoidukohtades.

Mercimek çorbası – läätsesupp – üks populaarsemaid eelroogasid kogu Türgis. Pehme, soe ja ideaalne kergeks eelroaks.

Simit – rõngakujuline leib, mis on puistatud seesamiseemnetega – sageli nauditakse hommikusöögiks juustu, oliivide või teega. Igal linnal on oma versioon.

İskender kebab – legendaarne Bursa roog: õhukeselt viilutatud lambaliha leival, kaetud tomatikastme ja sulatatud võiga, serveeritud jogurtiga. Tõeline maitseplahvatus!

Ayran – soolane jogurtijook, segatud vee ja näpuotsatäie soolaga. Jahutab ja värskendab suurepäraselt, eriti vürtsikate või toekate roogadega.

Türgi kohv – kange, paks kohv, pruulitud vaskpotis – suhkruga või ilma, filtreerimata. Serveeritakse klaasi vee ja magusatega – tõeline rituaal.

Baklava – Türgi magustoitude kuninganna – lehttainas pähklite ja magusa siirupi või meega. Eriti maitsev Türgi tee või kohviga.

Künefe – soe magustoit, mis on valmistatud õhukestest tainaniitidest (kadayıf), täidetud sulatatud juustuga ja kaetud magusa siirupiga. Serveeritakse soojalt, sageli pistaatsiapähklitega kaunistatuna.

Et kõiki neid maitseelamusi kogeda, broneeri reis Türki juba täna!
info@fantaasiareisid.ee